De leukste straten van Gouda!Bekijk alle aanbiedingen
Home » Evenementen

Evenementen

 

Koningsdag Gouda
Op de Markt is op Koningsdag van 08.00 – 18.00 uur van alles te doen: sport en spel en muziek. Kom je ook gezellig naar de stad?

Oranjenacht 26 april Gouda 2018 in nieuw jasje: Hart van Oranje  Oranjenacht Gouda gaat door onder een andere naam. Even dreigde het niet door te gaan: de Oranjenacht in Gouda. In 2016 moesten de bezoekers entree betalen en dat was geen succes. Het feest in de nacht voor Koningsdag heet voortaan Hart van Oranje om iedere associatie met het vorige feestje uit te wissen. Roel Ruissen en Jeffrey van Sluis zijn de drijvende krachten achter het evenement. Ze hebben een subsidie van 25.000 euro gekregen van de gemeente. Het programma is nog niet bekend en is ook afhankelijk van het aantal sponsoren en giften. Het Tiendekwartier en het Stoffenhuis Anja in de Zeugstraat betalen mee, maar ook u gift is welkom. Meer informatie kunt u krijgen op de site van Hart van Oranje

De Kaasmarkt is weer begonnen. Al meer dan honderd jaar wordt er kaas verhandeld op de Markt in Gouda. Boeren uit de omgeving kwamen naar de Kaasmarkt om hun waar te verkopen. Je kunt het zien , iedere donderdag vanaf van 10.00 – 13.00 uur op de Markt in Gouda.

Donderdag 23 augustus is er in de hele stad een grote Midzomermarkt. Houd deze site in de gaten voor laatste info over dit geweldige zomerse spektakel!

Eerder nieuws

Zomermarkt Tiendekwartier bestaat 25 jaar.

Het begon 25 jaar geleden met het rondstruinen bij kraampjes op zoek naar zomerspullen. Vandaag de dag is de zomermarkt uitgegroeid tot een waar evenement , dat u niet mag missen.

Een feest met dans, muziek en spel. Natuurlijk zijn de stands gebleven, maar is het vooral genieten van live optredens van Jovani en Risakotta. En in de middag kunt u echt los op de muziek van de Brass Beasts Band, een groep enthousiaste jonge saxofonisten. En voor jong en oud is er een interactief spel, waarbij u ook nog prachtige prijzen kunt winnen. En natuurlijk is er op het feestje in de mooiste winkelstraten van Gouda nog genoeg te graaien en te snaaien.

Kom langs op donderdag 17 augustus op de Zomermarkt in het Tiendekwartier.

Beach Experience  in het Tiendekwartier GAAT NIET DOOR IVM SLECHTE WEER!

foto-tekening-in-het-zand-van-de-zon-hd-zomer-wallpaper

Zaterdag 1 juli is het strandfeest in het Tiendekwartier. De ondernemers van de mooiste winkelstraten van Gouda haken aan bij het grote zomerfeest op de Markt: Gouda Beach Experience. In de winkelstraten komen grote zandbulten waarop u heerlijk kunt relaxen in een strandstoel en de kinderen kunnen spelen. En natuurlijk zijn  er hapjes, drankjes en is er live muziek van jonge saxofonisten, de Brass Beasts van de Goudse Muziekfabriek.  Er zijn summer sales en na afloop van het shoppen kunt u een drankje doen op de  terrassen in het Tiendekwartier. Kom langs en vier met ons de zomer!

 

Hieronder vindt u de evenementen in de stad t/m kaarsjesavond.

Evenementen in de stad

APRIL

Koningsdag 27 april 

Strips op de Markt 7 mei

Stoffenspektakel 16 mei en kent u het stoffenhuis Anja op de Zeugstraat. Deze mooie stoffenzaak is zeker een bezoekje waard. http://www.stoffenspektakel.nl

MEI

Goudse Hofstedendagen 20 en 21 mei http:www.goudsehofstedendagen.nl

Goudse Keramiekdage 25 en 26 mei http://www.keramiekingouda.nl

Montmartre,  in de zomermaanden is er in iedere woensdag een antiek- en curiosa markt.

JUNI

Havendagen 16, 17 en 18 juni http://goudawaterstad.nl

Montmartre,  in de zomermaanden is er in iedere woensdag een antiek- en curiosa markt.

JULI

Montmartre,  in de zomermaanden is er in iedere woensdag een antiek- en curiosa markt.

AUGUSTUS

Montmartre,  in de zomermaanden is er in iedere woensdag een antiek- en curiosa markt.

In augustus zijn er weer de Houtmansplantsoenconcerten. http://www.houtmansplantsoenconcerten.nl`

En de zomer wordt afgesloten met de traditionele Midzomermarkt in het Tiendekwartier op 17 augustus. http://www.tiendekwartier.eu

SEPTEMBER

1, 2 en 3 september Culinairfestival in de stad. http://www.culifeestgouda.nl

Goudse Singelloop 8 september

Open Monumentendag is op 9 september http://www.monumentenstad.nl

Kermis in de stad van 19 t/m 24 september

OKTOBER

7 en 8 oktober is het Open Atelier Gouda http://www.welkomingouda.nl

NOVEMBER

Sinterklaasintocht 18 november

DECEMBER

Gouda bij Kaarslicht 15 december en op die dag starten ook de winterevenementen, maar daarover later in het jaar meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaarsjesavond Gouda

images-2 images-4