De leukste straten van Gouda!Bekijk alle aanbiedingen
Home » Laatste nieuws

Laatste nieuws

 

Leegstand zo goed als verdwenen

De leegstand in het Tiendekwartier is zo goed als verdwenen. Het is vooral de horeca die profiteert van de oplevende economie. Zo zit er in de Zeugstraat een leuk veganistisch restaurant Miss Nice Banana en ook hop de Lange Tiendeweg kun je verantwoord lunchen bij Your Foodprint.  En op de Korte Tiendeweg kun je bij Groen Geluk een mooi bosje bloemen of een plantje scoren. Het wordt dus steeds gezelliger in het Tiendekwartier.

Op de nieuwspagina houden we jullie op de hoogte van onze evenementen want nu het voorjaar is krijgen ook de ondernemers last van lentekriebels.

Blokzijl in nieuw jasje

Na dertig jaar is Blokzijlkleding van Harry en Monique omgetoverd in een prachtige eigentijdse modezaak met een nieuwe naam: De Zaak van de Laak. Zaterdag was de opening van de winkel. Blokzijl was kwa sfeer en aankleding sterk verouderd. Al het interieur werd gesloopt en Harry en Monique kozen voor een industriële inrichting. De Goudse bureau’s Optie A en Studio Jet kregen de opdracht en verrichten een knap staaltje werk. Voor wie het niet wil geloven: kom langs op de Lange Tiendeweg 33 want aan de gastvrijheid en de goede service en lekker koffie is overigens niets veranderd.

Eerder nieuws

In de Volkskrant van 1 februari een mooi verhaal over hoe je de avondstad tot leven kunt wekken nu de meeste winkels om 18.00 uur sluiten en de horeca pas rond 20.00 uur tot leven komt. Er zit een gat in de stad tussen de momenten van sluiting en de het uitgaansleven. En dat leidt tot ongezelligheid en soms zelfs tot een onveilig gevoel. Ook in het Tiendekwartier wordt in het Platform 31 ‘ Avondstad’ nagedacht over het invullen van de stille avonduren in de binnensteden. Naast Gouda, doen Eindhoven. Den Haag en Zwolle mee aan het onderzoek

https://s.vk.nl/sc315-a4564698/?_sp=33e514ab-e1fe-4e8b-80b5-28b09a37b12e.1517474866259

 

Sint waarschuwt voor verwissel Pieten in Gouda

Kinderen kunnen op 2 december hun schoen zetten in het Tiendekwartier, maar de Sint maakt zich grote zorgen want een aantal Pieten, geschminkt in beige tinten, is van Spanje onderweg naar onze Kaasstad. Het gaat om de zogenoemde verwissel Pieten, die op zoek gaan naar schoenen, gevuld met pakjes. Ze nemen ze mee en zetten ze stiekem ergens anders neer. Dat wordt dus een zoektocht. Maar de Sint heeft inmiddels de communicatie Piet gevraagd het goed met de winkeliers in de stad door te nemen  zodat alle kinderen hun schoen terugkrijgen. Dus ouders opgelet: de schoenen kunnen op 2 december bij verschillende kraampjes in het Tiendekwartier worden ingeleverd tussen 10.00 en 16.00 uur en op 3 december tussen 13.00 – 16.00 uur weer worden opgehaald. Mocht u een verwissel Piet zien waarschuw dan onmiddellijk Sinterklaas!

 

Eerder nieuws!

17 augustus Zomermarkt in het Tiendekwartier

Zomermarkt Tiendekwartier bestaat 25 jaar.

Het begon 25 jaar geleden met het rondstruinen bij kraampjes op zoek naar zomerspullen. Vandaag de dag is de Zomermarkt in het Tiendekwartier uitgegroeid tot een waar evenement , dat u niet mag missen.

Een feest met dans, muziek en spel. Natuurlijk zijn de stands gebleven, maar is het vooral genieten van live optredens van Jovani en Risakotta. En in de middag kunt u echt los op de muziek van de Brass Beasts Band, een groep enthousiaste jonge saxofonisten. En voor jong en oud is er een interactief spel, waarbij u ook nog prachtige prijzen kunt winnen. En natuurlijk is er op het feestje in de mooiste winkelstraten van Gouda nog genoeg te graaien en te snaaien.

Kom langs op donderdag 17 augustus op de Zomermarkt in het Tiendekwartier.

Eerder nieuws

Vakantie meepakkers in het Tiendekwartier

Hoe leuk is het om nog een mooi zomers jurkje of pantalon van Blokzijl te scoren voor mee met vakantie. Of een zonnehoed van het hoedenhuis Matelootje. Een mooi Vans slippertje van Boomboxx of een sportief wandelsetje bij TienSport. Een leuk stofje bij Stoffenhuis Anja om zelf een zomeroutfit te maken, kan ook. En natuurlijk is u vakantie niet compleet zonder een boek van Boekhandel Verkaaik. Veel ondernemers in het Tiendekwartier zijn in zomerse stemming! Dus pak mee!

Beach Experience  in het Tiendekwartier

foto-tekening-in-het-zand-van-de-zon-hd-zomer-wallpaper

Zaterdag 1 juli is het strandfeest in het Tiendekwartier. De ondernemers van de mooiste winkelstraten van Gouda haken aan bij het grote zomerfeest op de Markt: Gouda Beach Experience. In de winkelstraten komen grote zandbulten waarop u heerlijk kunt relaxen in een strandstoel en de kinderen kunnen spelen. En natuurlijk zijn  er hapjes, drankjes en is er live muziek van jonge saxofonisten, de Brass Beasts van de Goudse Muziekfabriek.  Er zijn sumer sales en na afloop van het shoppen kunt u een drankje doen op de  terrassen in het Tiendekwartier. Kom langs en vier met ons de zomer

Eerder nieuws

Tiendekwartier viert Goudse Stroopwafeldag

IMG_8236eIMG_8228

Eerder nieuws:

Groene Hart workshops
Het Groene Hart Creatief is een platform voor mensen die creatieve workshops en cursussen aanbieden in het Groene Hart. Het gaat om kleinschalige laagdrempelige workshops die in een huiskamer of atelier worden gegeven. Zie voor meer informatie http://www.groenehartcreatief.nl

Goudse Kaasmarkt http://www.welkomingouda.nl
Wie kaas zegt, zegt Gouda. De Gouda Kaasmarkt is een spectaculair historisch en nostalgisch tafereel. Wilt u de kaasmarkt eens bezoeken, zorg dan dat u op tijd bent. Van 6 april t/m 31 augustus vindt elke donderdagochtend (met uitzondering van Koningsdag en Hemelvaart) van 10.00 – 12.30 uur op de markt de traditionele kaasmarkt plaats.
Aan de Markt vindt u ook de Goudse Waag, van oudsher een plek waar de kazen werden gewogen. Nu kunt u er genieten van een blokje kaas, een rondleiding door het Kaas- en Ambachtsmuseum of rondneuzen in de museumwinkel. En wist u dat op de Lange Tiendeweg in ’t Kaaswinkeltje, de lekkerste Goudse boerenkaas wordt verkocht.