De leukste straten van Gouda!Bekijk alle aanbiedingen
Home » Laatste nieuws

Laatste nieuws

Alle zondagen zijn koop- en verwendagen in het Tiendekwartier
De ondernemers doen dat voor jullie plezier, want de koude decembermaand komt er aan en hoe leuk is om dan gezellig de stad in te gaan. Veel winkel zijn open zodat jullie cadeautjes kunnen kopen. Na het shoppen een versnapering in de horeca. Zet het maar alvast in jullie agenda.

 

Black Friday in het Tiendekwartier

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving, de vrijdag dat alle Amerikanen  kerstinkopen gaan doen. Om de mensen naar de winkels te trekken wordt er groots gestunt met prijzen. Omdat het Tiendekwartier niet achter wil blijven hebben wij vrijdag 23 november onze eigen Blackfriday. Aanbiedingen, kortingen tot wel 70 procent. Geen nee te koop en veel winkeliers doen mee. Let vooral op de speciale time slots want vroeg in de ochtend, in de middag en vroeg in de avond zijn er extra kortingen.

Zomermarkt Gouda
Nog een paar dagen en dat is het eindelijk zover: Feest, dans, muziek en spel op de Zomermarkt in Gouda, donderdag 23 augustus. De jaarmarkt is groter dan andere jaren, want de hele stad doet mee. Het wordt een grandioos feest met vier podia met live muziek, stands met proeverijen en veel activiteiten voor de kinderen. Ook in het Tiendekwartier zijn er live optredens. In de Wilhelminastraat kun je genieten van zomerse biertjes nadat je natuurlijk eerst de Thaise lekkernijen hebt geproefd bij de Thai op de Lange Tiendeweg. Alle ondernemers in de stad zorgen voor een gezellige sfeer met de gebruikelijke koopjes en niet te missen aanbiedingen. Kom je ook?

Zaterdag 9 juni Gouda Beach Experience. De ondernemers creëren een beach sfeertje in de winkelstraten van het Tiendekwartier. Vier dagen lang is de Markt omgetoverd tot stadsstrand met prachtige beachvolleybalvelden. Nadat je gezellig hebt gewinkeld kun je in een strandstoel bijkomen op de strandjes in het Tiendekwartier.

Zaterdag 16 juni, komt het cadeautjesteam weer naar het Tiendekwartier. Op de dag voor vaderdag   delen ze pakjes uit en vermaken de kinderen met acts.  Samen met live muziek van de brassband wordt het een gezellig boel in de mooiste winkelstraten van Gouda.  Kom je ook?

 

En voor de koopjesjager valt er ook genoeg te struinen. Houd de site in de gaten voor meer nieuws over dit mooie evenement in de binnenstad van Gouda.

 

Eerder nieuws

Leegstand zo goed als verdwenen
De leegstand in het Tiendekwartier is zo goed als verdwenen. Het is vooral de horeca die profiteert van de oplevende economie. Zo zit er in de Zeugstraat een leuk veganistisch restaurant Miss Nice Banana en ook hop de Lange Tiendeweg kun je verantwoord lunchen bij Your Foodprint.  En op de Korte Tiendeweg kun je bij Groen Geluk een mooi bosje bloemen of een plantje scoren. Het wordt dus steeds gezelliger in het Tiendekwartier.

Op de nieuwspagina houden we jullie op de hoogte van onze evenementen want nu het voorjaar is krijgen ook de ondernemers last van lentekriebels.

Blokzijl in nieuw jasje
Na dertig jaar is Blokzijlkleding van Harry en Monique omgetoverd in een prachtige eigentijdse modezaak met een nieuwe naam: De Zaak van de Laak. Zaterdag was de opening van de winkel. Blokzijl was kwa sfeer en aankleding sterk verouderd. Al het interieur werd gesloopt en Harry en Monique kozen voor een industriële inrichting. De Goudse bureau’s Optie A en Studio Jet kregen de opdracht en verrichten een knap staaltje werk. Voor wie het niet wil geloven: kom langs op de Lange Tiendeweg 33 want aan de gastvrijheid en de goede service en lekker koffie is overigens niets veranderd.

Breng de avondstad tot leven
In de Volkskrant van 1 februari een mooi verhaal over hoe je de avondstad tot leven kunt wekken nu de meeste winkels om 18.00 uur sluiten en de horeca pas rond 20.00 uur tot leven komt. Er zit een gat in de stad tussen de momenten van sluiting en de het uitgaansleven. En dat leidt tot ongezelligheid en soms zelfs tot een onveilig gevoel. Ook in het Tiendekwartier wordt in het Platform 31 ‘ Avondstad’ nagedacht over het invullen van de stille avonduren in de binnensteden. Naast Gouda, doen Eindhoven. Den Haag en Zwolle mee aan het onderzoek

https://s.vk.nl/sc315-a4564698/?_sp=33e514ab-e1fe-4e8b-80b5-28b09a37b12e.1517474866259

Vakantie meepakkers in het Tiendekwartier
Hoe leuk is het om nog een mooi zomers jurkje of pantalon van Blokzijl te scoren voor mee met vakantie. Of een zonnehoed van het hoedenhuis Matelootje. Een mooi Vans slippertje van Boomboxx of een sportief wandelsetje bij TienSport. Een leuk stofje bij Stoffenhuis Anja om zelf een zomeroutfit te maken, kan ook. En natuurlijk is u vakantie niet compleet zonder een boek van Boekhandel Verkaaik. Veel ondernemers in het Tiendekwartier zijn in zomerse stemming! Dus pak mee!

 

Beach Experience  in het Tiendekwartier

foto-tekening-in-het-zand-van-de-zon-hd-zomer-wallpaper

Zaterdag 1 juli is het strandfeest in het Tiendekwartier. De ondernemers van de mooiste winkelstraten van Gouda haken aan bij het grote zomerfeest op de Markt: Gouda Beach Experience. In de winkelstraten komen grote zandbulten waarop u heerlijk kunt relaxen in een strandstoel en de kinderen kunnen spelen. En natuurlijk zijn  er hapjes, drankjes en is er live muziek van jonge saxofonisten, de Brass Beasts van de Goudse Muziekfabriek.  Er zijn sumer sales en na afloop van het shoppen kunt u een drankje doen op de  terrassen in het Tiendekwartier. Kom langs en vier met ons de zomer

Eerder nieuws

Tiendekwartier viert Goudse Stroopwafeldag

IMG_8236eIMG_8228

Eerder nieuws:

Groene Hart workshops
Het Groene Hart Creatief is een platform voor mensen die creatieve workshops en cursussen aanbieden in het Groene Hart. Het gaat om kleinschalige laagdrempelige workshops die in een huiskamer of atelier worden gegeven. Zie voor meer informatie http://www.groenehartcreatief.nl

Goudse Kaasmarkt http://www.welkomingouda.nl
Wie kaas zegt, zegt Gouda. De Gouda Kaasmarkt is een spectaculair historisch en nostalgisch tafereel. Wilt u de kaasmarkt eens bezoeken, zorg dan dat u op tijd bent. Van 6 april t/m 31 augustus vindt elke donderdagochtend (met uitzondering van Koningsdag en Hemelvaart) van 10.00 – 12.30 uur op de markt de traditionele kaasmarkt plaats.
Aan de Markt vindt u ook de Goudse Waag, van oudsher een plek waar de kazen werden gewogen. Nu kunt u er genieten van een blokje kaas, een rondleiding door het Kaas- en Ambachtsmuseum of rondneuzen in de museumwinkel. En wist u dat op de Lange Tiendeweg in ’t Kaaswinkeltje, de lekkerste Goudse boerenkaas wordt verkocht.