De leukste straten van Gouda!Bekijk alle aanbiedingen
Home » Over ons

Over ons


Het Tiendekwartier is een gezellig winkelgebied in de historische binnenstad van Gouda met veel speciaalzaken. Mooie eetgelegenheden, prachtige interieurwinkels, kledingzaken enzovoort. Bij de zelfstandige ondernemers gaan gastvrijheid, service en kwaliteit samen. U ervaart er het ”nieuwe winkelen” waarbij het gaat om de sfeer en de beleving.

De belangrijkste winkelstraten in het Tiendekwartier zijn de Korte Tiendeweg, Lange Tiendeweg en de Zeugstraat. Daartussen vindt u nog een paar steegjes, zoals de Stoofsteeg met kleine speciaalzaken en cafe’s.

Lange en Korte Tiendeweg.
De Tiendeweg is één van de oudste straten van Gouda en was oorspronkelijk het verlengde van de oude verbindingsweg tussen Gouda en Utrecht, ook wel de Haastrechtse Tiendweg genoemd. Al in 1363 wordt de naam Thiendeweg in Gouda genoemd. De straat liep vanaf de Tiendewegspoort tot de St. Janskerk. Later is haaks op deze straat een verbinding gecreëerd met de Markt. Het oorspronkelijk deel kreeg de naam “Lange Tiendeweg” en het nieuwere deel werd “Korte Tiendeweg”. Er zijn meerdere verklaringen voor de herkomst van de naam Tiendeweg. In het tijdschrift Nederlands Aardrijkskundig Genootschap staat dat de naam tiendeweg afgeleid zou zijn van tienweg en trekweg zou betekenen. Anderen brengen de naam in verband met “tienden”, belastingen in natura, die via deze wegverbindingen zouden zijn afgevoerd.

Parkeren in het Tiendekwartier.
Gaat u winkelen in het Tiendekwartier, parkeer dan op het vernieuwde parkeerterrein Klein Amerika voor € 1,50 per uur met een maximum dagtarief van € 8,-  Dit is het goedkoopste parkeerterrein van de binnenstad van Gouda. En parkeren kan ook via de app, Parkmobile!